Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Tyto otázky jsou opravdu velmi složité.

Nicméně základním etickým ukazatelem může být to, že po darování vajíčka vzniká nebezpečení, že:

a) bude využito ke genetickým pokusům, nikoli k oplodnění za účelem narození dítěte;

b) dítě, které po jeho oplození vznikne, bude v rámci "redukce nadpočetných embryí" interruptováno.

0 0
možnosti
MD

Máte pravdu, je potřeba se starat o děti, které se již narodily.V

1 0
možnosti

Opravdu tomu nerozumíte. Pokud někdo může takto porodit dítě, je to rozhodně přínos. Bohužel vhodných dárkyň je málo a zákrok odebrání vajíček není zcela bez rizika díky obřím dávkám hormonů. Ale adoptovat dítě je neskutečně složitá záležitost na roky.

0 0
možnosti
Foto

To je právě na tom světě zajímavé.  Totiž, že lidé nemají stejné preference a určité věci a události hodnotí různě a tím dochází, že si některých věcí cení víc než vy a některých zase méně.  Tato rozdílnost v preferencích přináší úžasnou věc a to směnu.   Jeden člověk směňuje něco, čeho si cení méně člověku, který si toho cení více.  Výhodou směny je to, že je dobrovolná, neagresivní a že užitek obou stran se zvětší.  Takže nejen výroba a služby zvětšují naše bohatství, ale i směna, nebo-li obchod.   Tím se dostáváme k samotnému problému dělohy a příležitostí ke směně.   Není nic špatného ani nemravného na tom, když žena jiné ženě, či páru pronajme svou dělohu, nebo své vajíčko či jinou část svého těla. Prostě má jen jiné preference než vy.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, pane Kšír, že asi moc nevíte, o čem píšete. Není to nic proti vám, jste muž, dělohu nemáte a tak logicky některé věci nepoznáte stejně tak, jako například já zánět prostaty. Můj osobní názor je, že děloha by se nikomu pronajímat neměla a úplně souhlasím s autorkou článku. Myslím si, že život není kšeft a nedá se s ním zacházet jako s nějakou směnou v rámci tržního hospodářství. Život je dar. Někdo prostě vlastní děti mít nemůže (a příroda většinou ví proč). Někdo je má, ač je nechtěl a nesnažil se o ně. Potom může nastoupit adopce, jako účiné a morální řešení. Stěhování vajíček z dělohy do dělohy a náhradní matky - ty obzvlášť, to mi přijde doně vedle. Člověk není stroj, žádná mašina na výrobu dětí, které potom někomu odevzdáme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2025x
Ve svých 22 letech jsem asi příliš mladá na to, abych rozuměla všemu, ale kdo to vlastně může o sobě tvrdit?
V současné době studuji na navazujícím magisterském studiu FF UK Učitelství češtiny jako cizího jazyka, ale češtinu používám velmi ráda i jako jazyk mateřský.
Vždycky jsem chtěla psát, protože miluji literaturu a svět novin je pro mě lákavý, ale jelikož je na to třeba pořádného talentu, píšu jen tak, pro zábavu svojí a snad i vaší:)

Seznam rubrik