Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M53i50l68a41n 21R18a91d32e92k

14. 1. 2014 18:31

kdyz Columbus chtel najit cestu do Indie tim ze se chtel plavit na zapad, taky to vypadalo jako hovadina, ze pry proc, a leta letouci na to shanel sponzora, az ho nasel v osobe Isabely la Católica, jako jedina v tom videla neco, i kdyz musel pockat az vyzene muslimy ze Spanelska, a ty leta cekani se vyplatila. To ze nekdo sebere psy a jede na Jizni Tocnu, nebo vyleze na vysokou horu je vzdy ptakovina, a vzdy to na neco je. Tito lide vi ze jdou na smrt, ale na neco to bude, svet a vyvoj lidstva je dilo blaznu.

0 0
možnosti
MS

Firma se jmenuje Brouk Pytlík a mise Kamikadze. Buď jim je nereálnost jasná, nebo jsou to magoři. Za 10 let by to nezvládla ani NASA se svým know-how při dostatečných financích. Těžko řešitelná je třeba ochrana během letu i na Marsu vůči radiaci, která se neobejde bez obrovských hmot.

0 0
možnosti
Foto

celé je to pitomost....1 kg hmoty vynesený na oběžnou dráhu stojí nehorázné peníze. 1 člověk pak 1 majlant. ;-)

Uvažovat o nějakém přesunu většího počtu lidí k Marsu nedává žádný ekonomický smysl. Lidstvo dole by muselo vytvořit tak obrovské hodnoty, aby to zvládlo zrealizovat, že už je lepší si za ty hodnoty žít v blahobytu ba Zemi.;-D

2 0
možnosti
Foto

neboli.....přesunout člověka na Mars je výrazně dražší (řádově) než ho zdarma doživotně zabezpečit na Zemi ve velmi slušném standardu.

1 0
možnosti
JS

Velikým (ne-li největším) problémem bude také gravitace. Na Marsu je totiž jen třetinová gravitace oproti té pozemské. Destruktivní vliv nízké gravitace na lidský organismus byl již dostatečně prokázán a navíc se ukázalo, že tento problém nelze komplexně kompenzovat. Posilování a cvičení dokáže nepříznivý vliv nízké gravitace jen trochu zbrzdit. Všechny biologické systémy v lidském těle jsou koncipovány na pozemskou tíži a při třetinové gravitaci dojde maximálně do deseti let k tak fatálnímu poškození lidského těla, že cestovatelé budou mít problém se udržet na živu, natož provádět nějakou činnost.

Dobývání vesmíru nebude tak jednoduché, jak se dříve myslelo.

0 0
možnosti
SB

Ono úplně postačí, když je pořádně rozbolí šestka vlevo nahoře nebo pětka vpravo dole. Sice na to neumřou, ale budou litovat dne, kdy opustili rodnou planetu, a tudíž i pozemské zubaře.

0 0
možnosti
MT

Budou mit zubare s sebou. Kazdy ucastnik bude schopen 'multi-tasking', to znamena ze bude odbornikem na mnoho profesi v jedne osobe.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS