Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

inteligentní ženy - nejde o ješitnost. jde o to, že je to s nimi těžké a je hrozně náročné je uspokojit. uvědomují si, kolik svět skýtá možností a prostě se nespokojí s málem (typický zájem cestování po světě) , takže se málokomu chce do nich ivnestovat a riskovat neúspěch

0 0
možnosti
MN

Moc tomu nerozumim, myslela jsem ze smyslem feminismu (aspon pro me) je v dlouhodobem horizontu dosahnout situace, ktera mimo jine umozni lidem delat to v cem jsou dobri a co je bavi bez toho aby se pohlizelo na to, jakeho jsou pohlavi, hlavne at jsou stastni a at z toho rodiny a celkove spolecnost prosperuje. Jestli vas bavi technicky obor, tak aby vas od neho nikdo neodrazoval a jestli vas muz chce byt zdravotni sestra, tak aby se mu za to nikdo neposmival- je to jeho prave jako jedince. Varit a starat se o nekoho koho mam rada mi pripada normalni, necitim se tim vykoristovana, pokud je mi to stejne nebo jinym zpusobem oplaceno. Doporucuji hlubsi nastudovani problematiky, s pomerne nestastnym pojmem feminismus tady kazdy manipuluje a temer nikdo mu nerozumi.

4 0
možnosti
JK

Já to chápu jako reakci na to, co jsou některé dámy (které je, bohužel!, hodně slyšet), ve jménu feminismu, schopny vypotit. Např. povinné dělení mateřské, nebo kvóty. Díky takovým se slovo feminismus používá spíše pejorativně.

 Myslím, že odrazování žen od technického oboru a posmívání se zdravotním "bratrům" bude probíhat od některých jedinců vždy, důležité je, že možnost jít ten obor studovat tady je, a už nějakou dobu, vnímání okolí je, jak to tak bývá: u někoho v pohodě hned, někdo si "musí zvyknout" a někteří budou mít holt kecy. V tomto směru myslím už není moc co prosazovat, ovšem jako medvědí službu vnímám snahu upíchnout takové studenty/ky jaksi "za každou cenu" v rámci nějakých nablblých kvót.

0 0
možnosti
JJ

J55a38n 23J57o43š72t

29. 1. 2014 19:25

Ve svých 22 jste zaplaťpánbůh pochopila to, co nepochopí mnohé (singl) třicátnice nikdy. Blahopřeji.

4 1
možnosti
MN

a na nezadanych tricatnicich je neco spatne?

2 0
možnosti
VP

Jen na vašem názoru nějak nechápu co na něm není feministické. Nikdo vám nebere vaření a uklízení jen proto že jste feministka, taky vám ho ale nesmí nikdo nutit jen proto, že jste ženská. To je celé.

14 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2025x
Ve svých 22 letech jsem asi příliš mladá na to, abych rozuměla všemu, ale kdo to vlastně může o sobě tvrdit?
V současné době studuji na navazujícím magisterském studiu FF UK Učitelství češtiny jako cizího jazyka, ale češtinu používám velmi ráda i jako jazyk mateřský.
Vždycky jsem chtěla psát, protože miluji literaturu a svět novin je pro mě lákavý, ale jelikož je na to třeba pořádného talentu, píšu jen tak, pro zábavu svojí a snad i vaší:)

Seznam rubrik