Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je nápad s tím St. Singlem! "Jenže  on přišel bez kytky a dárku. A tak jejich vztah skončil."  - takže třeba ten Váš źnámej by mohl v jeden den slavit jak Valentýna tak i Singla ;-D

0 0
možnosti
Foto

Já bych ještě zavedl ryze český svátek Valentina Dobrotivého,

při kterém se spolupracovníci budou navzájem obdarovávat losy loterie.

0 0
možnosti
MJ

svatý který nebyl svatořečen - aspoň o tom nejsou žádné písemné doklady. Svátek v sedmdesátých letech minulého století propagovali homosexuálové a bohužel se to svezlo na vlně propagující homosexualitu. Nejlepší je takovýto svátek ignorovat.

1 1
možnosti

Tak snad nemusí vše svatořečit jen papež...

0 0
možnosti
DP

Zajímal by mě Váš názor, zda,jsou komerčním zvěrstvem i Vánoce, kde je ordinována rodinná láska 1000x masivněji. :-) Zkuste přitom nepoužít argument tradice.

1 0
možnosti

Není všechno černobílé. Ano, Valentýn je komerční ptákovina. Ale na druhou stranu, podobné svátky jsou dobou příležitostí jak někomu připomenout, že ten druhý by mohl něco hezkého dostat a nebo že by se mohli na skleničku pozvat přátelé.

2 0
možnosti
PK

Svatý Valentýn? Neznám.

1 1
možnosti
PP

To byl jeden kněz ... ale nechte to bejt ;-)

1 0
možnosti
JM

R^ Stoprocentně souhlasím !!

2 0
možnosti
BM

Co se týče Vámi uvedených svátků, je to skutečně importovaný artikl. Bohužel máme tu tendenci se pořád po někom opičit. Nedej Bože abychom ještě někdy slavili Den díkůvzdání jako kdysi VŘSR.

Podle mne na to, že mám někoho rád, tak k tomu nemusím mít vyhrazený den. To je záležitost každodenní. Podobně jako MDŽ. Úcta k ženám by měla být také přirozená věc.

A jen tak mimochodem. Když jsme u té zamilovanosti. Není na to vhodnější ten klasický květen, nejkrásnější měsíc v roce.

"Byl pozdní večer, první máj...večerní máj, byl lásky čas.." VKam se na to hrabe nějaký Valentýn!!!!

2 1
možnosti
MR

M27i55l55a68n 40R30a16d58e89k

13. 2. 2014 16:52

ano, stale se opicime, Jeziska jsme vzali Nemcum, Mikulase hned nekolika narodum, vanocni stromek take z Nemecka, Velikonoce - to uz je take odjinud. Slunovrat je take normalni, proc to teda slavit?

Ja nechapu ze kdyz se neco slavi, tak se hned nekdo rype v tom ze proc Halloween kdyz mame Dusicky? Ze je to to same, ale keltske - mimochodem Cesi se ke Keltum hlasi, a DNA a historie potvrzuje ze to neni pitomost, tak nechapu proc musi stale nekdo remcat a remcat a kecat jinym do toho co si slavi nebo ne.

2 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2025x
Ve svých 22 letech jsem asi příliš mladá na to, abych rozuměla všemu, ale kdo to vlastně může o sobě tvrdit?
V současné době studuji na navazujícím magisterském studiu FF UK Učitelství češtiny jako cizího jazyka, ale češtinu používám velmi ráda i jako jazyk mateřský.
Vždycky jsem chtěla psát, protože miluji literaturu a svět novin je pro mě lákavý, ale jelikož je na to třeba pořádného talentu, píšu jen tak, pro zábavu svojí a snad i vaší:)

Seznam rubrik