Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Teda já v tom žádný morální problém nevidím. Je samozřejmě mnoho důvodů proč žena nemůže otěhotnět, ale pokuď má v pořádku vajíčka a ta se dají oplodnit, tak nevim proč má někdo problém s tím, že plod odnosí nějaká zdravá žena? To dítě není její, ona jenom byla ochotná podstoupit ten risk s těhotenstvím a bolest u porodu. Klidně i za úplatu, vždyť dneska je to tak, že buď budeme mít dostatek vlastních obyvatel, nebo budou muset přijít přistěhovalci. To je jenom otázka za jak dlouho. Jiná věc je, když si to náhradní matka rozmyslí. Proto by náhradní mateřství mělo být přesně definováno v nějakém zákonu. :-)

2 0
možnosti
HP

Do nedavna jsem se domnivala ze neco takoveho existuje prevazne ve vztahu bohate/chude staty. Napr. velmi rozsirene je toto v Indii kdy zeny odnosenim ditete pro zeny ze zapadu zabezpeci celou svoji rodinu/deti. Evidentne to ale funguje i u nas. Nedavno jsem narazila na par stranek nebo diskuze kde se tito lide navzajem hledaji. A scenar pro nahradni matky je vlastne stejny - vetsinou svobodna matka potrabuje penize na zabezpeceni svych deti. Zadarmo to samozrejme nedela.

1 0
možnosti

Zadarmo ne, ale vzhledem k tomu, že to je (ne)legální, nemůže se to využívat k výdělku. Žena dostane asi 300 000, ale jsou v tom zahrnuty náklady na vitamíny a ušlá mzda, navíc tam není snad ani koruna, kdyby jo, byl by to obchod s dětmi a to je trestné. V Indii to ale asi funguje jinak, tam je to myslím  nějak ošetřeno zákonem. Tady se to ještě nevyřešilo - nikde není psáno, že je to protizákonné, ale taky nikde není napsáno, jak se má  právně postupovat a navíc je tady ten problém, že matka je ta, co dítě porodila. Tudíž u genetických rodičů  musí nejprve  dojít k osvojení vlastního dítěte a to se může zkomplikovat. Ale je dost možné, že to funguje i jinak, za víc peněz, dělá se to v podstatě tajně, takže možná si tím fakt někdo "vydělává".

1 0
možnosti
Foto

Věda je vždy napřed...před morálkou, etikou a právem :)

1 0
možnosti
Foto

Umím si tuto verzi představit třeba u sester. I když tam by asi časem nastala komplikace. "Plodná" sestra by se pravděpodobně nikdy( i když by byla statečná) nevžila do role budoucí "tety". Zajímavá úvaha a R^.V

0 0
možnosti
JC

Dělají to matky pro své dcery.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2025x
Ve svých 22 letech jsem asi příliš mladá na to, abych rozuměla všemu, ale kdo to vlastně může o sobě tvrdit?
V současné době studuji na navazujícím magisterském studiu FF UK Učitelství češtiny jako cizího jazyka, ale češtinu používám velmi ráda i jako jazyk mateřský.
Vždycky jsem chtěla psát, protože miluji literaturu a svět novin je pro mě lákavý, ale jelikož je na to třeba pořádného talentu, píšu jen tak, pro zábavu svojí a snad i vaší:)

Seznam rubrik